Beveiliging WordPress websites

WordPress is het populairste CMS van dit moment, en dus ook een populair doelwit van hackers. Dit betekent overigens niet dat WordPress onveilig is, maar omdat zoveel websites op basis van WordPress draaien, is het logisch dat er van hackers en spammers veel aandacht is voor WordPress.
Een veelgemaakte denkfout is dat alleen bekende websites of sites met grote bezoekersaantallen  slachtoffer worden van hackers! Bij het beveiligen van je website zijn 3 zaken van belang: WordPress updates en beveiliging.

Beveiliging

Er zijn tal van beveiligingsplugins die helpen om je website te beschermen. Wordfence Security is een gratis plugin (met een optionele premium versie) die een firewall, anti-virus scanner en URL scanner bevat. Een andere plugin is WordPress Antivirus; deze scant dagelijks je bestanden op verdachte malware en kwetsbare punten, en geeft een alert of notificatie per e-mail wanneer er iets verdachts wordt gedetecteerd. En zo zijn er nog veel meer gratis en premium beveiligingsplugins voor WordPress.

Updates

Behalve het installeren van beveiligingsplugins is het van essentieel belang dat je drie zaken update: de WordPress installatie, je thema en je plugins. Ook plugins en thema’s die niet geactiveerd zijn moeten up to date worden gehouden, het is dan ook handig om thema;s en plugins die je niet gebruikt te verwijderen. Met de plugin Wordfence kun je notificaties naar jezelf laten mailen als er een update beschikaabr is.

Backup

Voor je gaat updaten moet je er voor zorgen dat er een backup van je site is. Soms werken updates namelijk niet zoals het zou moeten, met als gevolg dat je een eerder versie van je site moet herstellen. Daarbij kan het ook zijn dat je een aantal aanpassingen aan je thema of plugin hebt gedaan, die je na het installeren van de update weer opnieuw moet doen.

SLUIT
CLOSE