Verhaal in beeld – cursus fotografie voor journalisten, tekstschrijvers, bloggers……

zeeland214Je schrijft voor een krant, een vaktijdschrift of een website. Naast het verhaal wordt ook een aantal foto’s geplaatst. ‘Of je die ook meteen kunt aanleveren, want met een digitale camera kan iedereen toch goede foto’s maken!’

Een goede foto maak je – net zoals een goed geschreven artikel – niet zo maar even. Een goed beeld maken is een kunst en dat begint bij het leren kijken! Kennis over compositie, kadrering, perspectief is daarbij onmisbaar, evenals technische basiskennis: hoe werkt m’n camera, wat is scherptediepte, hoe belicht je een foto in moeilijke omstandigheden toch goed. Kortom maak kennis met de fijne kneepjes van het fotografievak en leer hoe je foto’s interessanter en verrassender maakt!

Centraal in de cursus ‘Verhaal in beeld’ staat het maken van aansprekende foto’s bij je artikel.
Hoe maak je een goede portretfoto, hoe breng je diversiteit aan in je reportagefoto’s of wat maakt die landschapsfoto een interessanter beeld om naar te kijken!

Programma

De cursus wordt gegeven in twee delen – een avond ‘praktische theorie’ en een avond praktijkvoorbeelden en bespreking opdrachten. Veelvoorkomende situaties die je als schrijvende journalist tegenkomt worden besproken en al doende wordt je meegenomen in de basis beginselen van de fotografie. ‘Techniek volgt doel’ is het uitgangspunt.
Er wordt gewerkt met praktijk voorbeelden en opdrachten worden gezamenlijk (na)besproken.

Na deze cursus zul je beter instaat zijn om meer te doen met je fotocamera en kun je beter inspelen op bepaalde praktijksituaties waardoor je foto’s interessanter en verrassender worden.

Vragen

* Is voorkennis vereist? Nee
* Hoe groot is de groep? Er zijn maximaal 6 deelnemer
* Hoeveel tijd ben ik naast de cursus kwijt? De tijd die je nodig hebt voor de opdrachten
maak je buiten cursus tijd om.

rvb-06101554klPraktisch

Data: Najaar 2014 nog niet bekend
Tijd: 20.00 – 22.00 uur.
Locatie: Wilhelminaweg 5, Wageningen
Kosten: € 90,–  ( incl 21% BTW)
Door: Rita van Biesbergen

Van spiegelreflex tot Iphone: ‘de beste camera is degene die je bij je hebt’.

Inschrijven

Selecteer*
Naam*
Adres*
PC en Plaats*
Telefoon*    
E-mail*
Opmerkingen
SLUIT
CLOSE