Teamdag fotografie / video

Beeld wordt in onze communicatie steeds belangrijker. Journalisten, marketing- of communicatiemedewerkers, redacteuren steeds meer beroepsgroepen maken zelf foto’s en video’s.
Maar “Hoe maak je een authentieke video die toch professioneel overkomt? Steeds meer mensen presenteren en filmen zelf met hun smartphone. Sommigen doen dat geloofwaardig en komen dus betrouwbaar over. Bij anderen oogt het knullig en voel je plaatsvervangende schaamte.” Lees verder op Frankwatching

Deelnemers leren tijdens deze teamdag zelf betere foto’s en filmpjes maken en krijgen handvaten aangereikt om beeldmateriaal te beoordelen. Zo kunnen ze zelf kleinere evenementen adequaat in beeld brengen, en zijn ze beter in staat mediaprofessionals te briefen en aan te sturen. Het plezier van samen concreet bezig zijn met filmen en fotograferen staat voorop.

Doelstellingen:

  • betere eigen foto’s en video’s maken,
  • in een briefing aan professionals duidelijk maken aan welke eisen een foto of video – in content en vorm – moet voldoen,
  • een positieve teamdag in een prettige en veilige sfeer, waarbij samenwerking en uitwisseling een onderdeel van het programma is

Deze teamdag bestaat uit een dagdeel beeldtaal/fotografie en een dagdeel video.
Ik deze teamdag gaan de deelnemers aan de hand van korte theoretische uitleg vooral zelf praktisch aan de slag.

Desgewenst kan deze teamdag ook als dagdeel fotografie of video worden aangeboden.

Neem vrijblijvend contact met ons op »

Review
Beeld wordt in onze communicatie steeds belangrijker. Daarom huren wij voor zowel fotografie en video professionals in. Maar wat maakt een beeld nou goed? Hoe instrueer je een fotograaf? Hoe beoordeel je foto’s? En hoe kun je tijdens een crisissituatie zelf snel een korte videoboodschap van de burgemeester maken? Deze vragen waren aanleiding om een teamdag te organiseren, waarbij beeld en plezier centraal staan.

Wij vroegen MediaLab Wageningen of zij zo’n dag voor ons konden verzorgen. Rita en Wim begrepen al snel wat wij voor ogen hadden en stelden een mooi dagvullend programma voor ons samen. Een programma waarover ons hele team direct enthousiast was. Rita en Wim deelden hun kennis en ervaringen met ons, maar lieten ons vooral zelf foto’s en filmpjes maken en bewerken met onze eigen telefoon. De beste methode om in één dag grote stappen te zetten.

Rita en Wim, bedankt voor jullie deskundige begeleiding. De dag was zo praktisch ingestoken, dat we jullie tips & tricks al een aantal keer in de praktijk hebben toegepast. En … met goed resultaat. Een aanbeveling voor andere organisaties die zich meer willen bekamen in het ontwikkelen en beoordelen van beeld.

Team Communicatie
Gemeente Veenendaal